Karate voor Sporters boven de 30

Voor wie : voor sporters boven de 30
Waar : Dojo Handelstraat 49 te Eerbeek. 

Hoewel je bij ons op ieder gewenst moment van het jaar kunt instromen, is het vaak prettiger om samen met een groepje te starten. Daarom start Karate Club Eerbeek deze lessen. Dus geef je op. Je leert de absolute basis over de Karate de standen, lichaamsposities, de verschillende aanval- en verdedigingstechnieken, en meer.
Bijna alle mensen kunnen nog aan sport doen omdat er een hele variatie bestaat, van rustig tot meer intensief bewegen.

De sporten die het meest door ouderen beoefend worden zijn: fietsen, wandelen, dansen, turnen, zwemmen, langlaufen, golfen enzovoort. Joggen en tennissen zijn vrij belastende sporten die veel training en inspanning vergen. Het is logisch dat senioren die altijd al een sport beoefend hebben, dat gerust kunnen blijven doen.
Karate is een sport die je altijd in elke vorm kan beoefenen "Is het niet alleen voor jonge en sportieve mensen?" ... Helemaal niet!!!!

Karate is voor iedere leeftijd.
Sporten kan zolang de gezondheid het toelaat. Uiteraard zijn volwassenen minder soepel dan de jeugd.

"Het is toch alleen maar slaan en schoppen?"...
Ja, het is een vechtsport maar het is de wijze zoals het wordt beoefend en wordt gedoceerd. Karate is een nobele budo sport. Karate betekent "met lege hand". 
Karate leert je zelfbeheersing en zelfverzekerdheid. Verder een goede lichaamshouding en conditie. Mocht het ooit toch tot een fysiek gevecht komen, dan geven de basisvaardigheden van karate je voldoende basis om je te verdedigen. Sport en beweging zijn, ook voor senioren, tijdsbestedingen die niet alleen goed zijn voor de gezondheid maar ook voor het geestelijk welbevinden. Door de co÷rdinatie te trainen worden de hersenen tot activiteit aangezet. Begin altijd rustig met een nieuwe sportieve activiteit, dat is ook het beginmotto van deze karatelessen. Later kun je het verbreden en verder ontplooien; misschien dus toch je 2e jeugd?

Kleding:
Je kunt in een trainingsbroek en T-shirt beginnen, maar een karate-gi (pak) is wel aan te bevelen.
Ge´nteresseerd geef je op en meld je aan via
info@karateclubeerbeek.com.

SPORTERS 30+

 

 

 

 

 

 

 

Karate Club Eerbeek      Dojo: Handelstraat 49 6961 AB Eerbeek / Telefoon 06 417 14 007 / Rabobank NL 06 RABO 010 11 96 555 / KvK nr.08156244